Poradna GSI Pinnacle Soloist

Autor: Anonym | Vloženo: 17.08.2015 000 09:55 | Témata: Poradna GSI Pinnacle Soloist

Anonym

Vaření na ohni? Jaké příbory?

Dobrý den. Plánuji nákup nějakého nádobí na vaření. Chci jednoduchost, nízkou váhu a dobrou cenu.

Velice se mne zalíbilo toto nádobí. Vše splňuje.

Jen v informacích se píše:

"unikátní úpravou povrchu Pinnacle"

Přiznám se, že absolutně tomu nerozumím, doma nevařím, nevím jaké se používají materiály, co je lepší, co ne apod.

Z 90% budu vařit na plynovém vařiči, ale sem tam bych rád vařil i na ohni. Mohu toto nádobí použít? A jaký příbor? jakýkoliv? Nebo musím použít nějaké umělohmotné aby se povrch nepoškrábal?

Děkuji za informace

  • 17. srpna 2015 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobry den

    Nádobí GSI s povrchovou úptavou Pinnacle patří mezi špičku nejen v kvalitě, ale i provedení. Na ohni je samozřejmě možné vařit, pouze je potřeba počítat s očouzením hrnce, popř. dávat pozor na plastové doplňky.

    Diky povrchove uprave Pinnacle nemusite mit strach z poškrabaní kovovou lžičkou. Nicméně ostrým předmětem, např. nožemje možné do nádobí odělat vryp. Plastova lžička je ale podle mě praktičtější. Je lehka, levna a šetrna k hrncum - ne vždy maji všichni učastnici vyletu nadobí GSI Pinnacle ;-)

    Petr - VodaHory.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      17. srpna 2015 - Anonymní uživatel

      Dobrý den,

      děkuji za rychlou reakci :) S tím ohněm by to bylo asi stejně vyjímečné. Z 95% používám hlavně plynový vařič.

      U těch příborů je to různé. Hlavně těch materiálu je spousta (hliník, nerez, titan,..... a nějak nevím co z toho zvolit.

      Ale asi vyhraje tento model.


    • VodaHory.cz

      17. srpna 2015 - Oficiální zástupce obchodu VodaHory.cz

      Materiál nádobí:
      Hliník - lehky, dnes se používá vyjímečně, spíš nepoužívá
      Hliník s povrchovou upravou - lehlký, jídlo se nepripaluje, nepřichytává
      Titan - velmi lehký, pevny a odolný, vyšší cena
      Nerez - dobře se na nem vaří, jídlo se nepřichytava, ale těžký. Pozor na odlehčené nádobí! Je velmi tenké, často praská a blbě se na něm vaří.

      V největší oblibě je nyní nadobí z hliníku s povrchovou upravou. Cenově je dostupnější než Titan a díky povrchovce nedochazí k primemu kontaktu se zdravotně zavadnym hliníkem, který ale je lehký a je dobry vodič tepla.


    • Anonymní uživatel

      19. srpna 2015 - Anonymní uživatel

      Děkuji moc za rady :)


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.